Friday, December 21, 2012

Shopping baby shopping.

Alhamdulillah..
Hari yang di nanty telah
kunjung tiba..
Pueh haty sangat dapat
shopping 3 hari berturut
turut. Sunshine, Queensbay,
1st Avenue, Bukit Jambul 
dan Pesta Penang !
Tinggal beberapa item saja lagi..
Paling yippie sekali set bersalin
Tanamera dah berjaya di temui.
Bagi orang Penang boleh

dapatkannya di Parkson 1st Avenue.
Syukurlah segala impian
di makbulkanNya..
Amin.







Friday, December 14, 2012

Be Creative.


Awesome !
Finally i choose ' Be Creative '.
Thanks to my hubby support
wife tercinta ni.
Walau pown malam tadi
berebot rebot nak
explore, sampai
merajuk rajuk.
Maklumlah nak beli
sowang satu memang
rabakk laa poket.
Hehehe :)
ilysm.

taaadaaaaa !
Pic my note yang
tak habis cas 8 jam lg
tapi dah terketaq ketaq
nak masuk dalam blog.
Rezeki ibu mengandung. :))



Wednesday, December 12, 2012

Family Day.


Macam biasa family sebelah keluarga
mentua buat suprise party untuk
Tok Anum. Memang sporting
habis bila orang ramai
tengah makan kami
nyanyi lagu happy birthday
sejurus Tok Anum sampai.
Majlis bertempat di Hotel Cititel Penang.
Paling best sebab ada Roasted Duck !
Yummy yummy, finally apa yang
di idamkan dapat.
Makan sampai kenyang.


Petang tu pulak kami
bergerak ke arah Batu Ferigghi untuk

luangkan masa yang ada
main dekat Adventure Zone,
Golden Sand Resort - Shang Ri La.
Sangat tak puas hati !
Semua benda tak boleh buat.
Takpe, kali ni turn ibu ngandung
jaga baby, next time datang
lagi baby dh kuar si daddy
pulak jaga baby ibu dia nak
maen pueh pueh.
Dah ada payung terjun ,
jet ski, banana boat, segway
and indoor punya gaming.
Gila happening lah !










Friday, December 7, 2012

Excited !


Cepat cepatlaa my b cuti.
Tak sabar nak tunggu tengah
bulan ni dah. 

Nak beli barang baby !
Nak jalan jalan shopping !
"Inspired by Nature" or "Be creative" ?

Hehehe. Semoga Allah
permudahkan segala urusan
dan sentiasa di berkati.

Tapi confuse jugak laa
nak beli baju warna apa eak ?
Warna yang selamat untuk
di pakai oleh jantina lelaki
dan perempuan.


Satu perasaan yang tak
boleh di gambarkan
saat perot membesar ni,
then bila doktor scan
Ya Allah besarnya
nikmat yang di beri.

Ada baby yang dh cukup
sifat dalam perot ni.
Alhamdulillah nampak

kepala, jantung, tangan, kaki,
dan tulang belakang.
Yang bertambah renyeh
bakal si daddy apabila
doktor kata nampak macam
telor ! Maybe lelaki tapi
nak lebih confirm dh lebih 

28 minggu scan lagi. 
Kedudukan jugak normal. :)

Excited nak tunggu baby
lahir, semoga menjadi
anak yang beriman dan taat. Amin.
Kodek kodek gerakan dia
dalam perut membuatkan
terasa tidak langsung
kesunyian.