Monday, November 26, 2012

Lunch di Seoul Garden.







   




Bangun pagi agak lewat.
Sedih sebab B cakap nak pegi beli
nasik lemak ceduk !
Tapi salah sendiri tak kunci
jam kan kan. Tak boleh watpa laa.
Cuti cuti Isnin macam besa
planning tempat pertama pergi
jalan jalan adalah Rope Walk.
Diet laa ibu dan bayi pagi ni
cumaa makan apam balik.
Sebab encik suami nak bawak
lunch kat Seoul Garden !
Yummyy yummy. Nak mintak mintak
kecian lak tapi bila dah cakap nak belanja
macam orang mengantuk di sorongkan
bantal laaa. Huaa huaa huaa..

Xdapat pergi Korea macam kak ct
makan kat Seoul Garden pown jadik laa.

 Masuk koi 12.00tgh hari koi 2.00 baru kuaq..
Melantak sampe pueh ! :)



Birthday Party !

Seperti yang di rancang.
Anak anak aunty rose wat suprise
party kat dia, bertempat di ballroom
hotel fav family kita orang.
Berani terus kata fav sebab banyak
sangat event then kadang saja
saja p makan buffet kat hotel tu.
Hotel Royal Penang.
Tapi time lampu padam
and wat suprise tu
kami xdak ! Cuma tengok
dalam video jaa. Encik
suami balik keja koi 7.30 sementara nak
siap then sampai majlis dah 8 lebih.
Memang happening gila malam
tu tetapi mak buyung tak boleh terlibat.
Sedih nok ! Cuma catwalk jaa dapat,

uwaaa.. Catwalk pown dh xmcm catwalk..
kan baby kan ? :)
Waiting for next event under planning !














Tadaaaa ! Muka senang hati dapat enjoy.


Monday, November 12, 2012

Lost World Of Tambun again !

Kejap je kan masa berlalu.
Pejam celik pejam celik dah
nak dekat setahun pown.
Setahun apa ?
Rasanya Disember tahun lepas

dah pergi mandi manda kat Lost World
pastu bulan lepas baru jaa
pergi Bukit Merah Laketown Resort

then this year punya November
pergi lagi Lost World of Tambun.
Memang puass !
Walau berbadan dua,
kenikmatan tetap di rasa.

Thanks family mertua
atas tajaan untuk 

keseronokan berganda ini. :)





 





Thursday, November 8, 2012

Sabar sabar.


Ketidaksabaran itu datang !
Bila tengok barang barang,
and baju baju baby.
Makk aii, rasa macam nak
shopping sekarang ni.
Cepat laa bulan 12,
planning nak start shopping
bila dh 7 bulan.
Besttnyaa !
Tapi ada yang tak best,
selepas makin sarat ni
mesti dah tak boleh
pergi tengok wayang.
Uuwwaaaaaa......
Bukan apa, bila semalam
tengok movie Skyfall
lama sangat duduk dalam
panggung tuu lenguh pingang
sangat. Sedihnyaa,
Apa pown terBAEK !

Wednesday, November 7, 2012

Selamat Pagi !


Pagi pagi bangun
tak berapa nak awal sangat.
Orang tua tua kata
anak dara tak elok bangun
lewat. Tapi ni bukan
lagi anak dara so macam tak pa
la kan ? kan kan ?

Hari ini tetiba
mood giler lensa itu datang.
Setelah sekian lama
diri ini tidak posing
dan snap picture.
Teringat kegilaan di zaman
zaman bujang dulu.
Mempersembahkan pic secara live,
ceewaah ! Kira live laa kan
sebab pic sekarang dok tengah
berblogger ni. :)
Muka bini orang sudah.








...


Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka
Tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan
Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa
Dalam resah dan air mata
Ku persembahkan kepadaMu
Yang terindah dalam hidupku
Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepadaMu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah padaMu
Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintaiMu
Dalam dada ku harap hanya
Dirimu yang bertakhta
Detik waktu terus berlalu
Semua berakhir padaMu


Friday, November 2, 2012

Mak Labu !

Cepatnya masa berlalu.
Tak sangka dah 5 bulan ada
baby dalam perut.
Tambah sekarang memang
nampak real mak labunya.

Berat pown dah mendadak naek,
asyik kena ceramah ngan nurse.
 
Degupan jantung pown kian terasa.
Jaga pemakanan,
jaga pemakaian,
jaga tingkah laku.
Semua tu penting untuk
ibu dan bayi. :)
Macam tak percaya bila di fikir
dah kahwin pown aku and
nak jadi mummy more
4 month. Ya Allah, aku
bersyukur di atas segala
yang KAU beri ini.
Bila melalui pengalaman jadi mak
labu ini terasa besarnya
pengorbanan mak dulu.
Saya sayang mak saya, ratu hati saya.