Sunday, March 18, 2012

Sharing is Caring.

Otak sedikit blurr ketika mengadap blog
hari ini. Kehabisan idea saat tunggu pic
pergi diiner dekat hard rock tuh di upload.
Gila punya lama kot, sempat aku kemas
baju baju dan iron baju baju. =P


Berbalik pada title 'sharing is caring'
macam good good lak kan ?
Sebenarnya nak share pengalaman
untuk settlekan urusan perkahwinan
yang bakal menjelang tiba.
Pengalaman pergi pejabat agama doh ! 
Pecah peloh bila kena panggil dengan
tok kadi masok bilik temuduga.
Wooo wooo woooo,
lagi lemah semangat bila wali pown join
sekali masok. Pakai lagi gagap
laa aku nak menjawab.
Nasib baek semua di permudahkanNYA,
soalan simple simple kena ;

1. Mengucap serta ertinya.
2. Istighfar serta ertinya.
3. Selawat
4. Tanggungjawab seorang isteri.

Dan lagi lega bila segalanya
boleh di jawab dengan sempurna.
Tapi sebelum tok kadi nak sahkan
kebenaran berkahwin dia ada
tanya soalan yang boleh buat
goyah rasa dengan keputusan ini.
Juga sedikit tazkirah yang bermakna 
buat bakal mempelai :)
Nak tahu tak ?
Tak nak pown ada aku kisah !

Soalan tambahan ;
"Adakah perkahwinan ini dengan kerelaan 
hati, tanpa unsur paksaan dari mana mana pihak ? "
Oke, jawapanyaa mesti dengan rela hati.
Pastu dia ulang balik, adooo doooo.
Dengan nada suara, memang buat rasa takot lak.

Tazkirah ;
" Nor Hidayah yaa, bila dah masok 
alam rumah tangga nanti
terimalah pasangan anda 
Mohamad Hanif walau 
kekurangan, baek buruk dan
susah senanglah bersama.
Masa bercinta semuanya indah
tetapi bila sudah sebumbung kita
akan nampak segala hal.
Sentiasa bertolak ansur antara satu 
sama lain supaya perkahwinan yang di bina 
kekal sepanjang hayat. InsyaALLAH. "

psstt ; Dalam hati AMIN AMIN YA RABBAL A'LAMIN.


The show that never end.. Part II

Welcome to the show. :)

 






:) DONE. 


ALHAMDULILLAH.

Satu per satu dugaan datang
bila hari semakin hampir.
Syukur ke hadrat ilahi, 
kerana di setiap yang terjadi ada
penyelesaiannya. Be storng my dear. :)
Ilysm.

Saturday, March 17, 2012

Penghargaan.

Disaat kamu ingin melepaskan seseorang, 
ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya.

Disaat kamu mulai tidak mencintainya, 
ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya.

Disaat kamu mulai bosan dengannya, 
ingatlah selalu saat terindah bersamanya.

Disaat kamu ingin membohonginya,
 ingatlah disaat dia jujur padamu.

Maka kamu akan merasakan erti dia untukmu.
Jangan sampai disaat dia sudah tidak disisimu.
Kamu baru menyedari semua erti dirinya untukmu.


Sunday, March 11, 2012

The show that never end..Part I

Enjoy !
First time dapat kelonggaran
dari my family untuk join dinner tuh
takpe lagi tapi untuk pergi dengan
my beloved fiancee sampai lewat tengah malam.
Terima kaseh Mak dan Ayah
atas kepercayaan kalian pada
bakal suamiku (:
10 March 2012
Lokasi yang agak gempaq iaitu
Hard Rock Hotel, Batu Feringgi Penang.
Pueh gila dapat makan.
tengok show band band,
pusing pusing sekitar
hotel kerna agak unik dan menarik.
Ada planning nanty bila dah
kahwin nak jugak rasa bermalam
kat hotel neyh.
InsyALLAH we will coom back
untuk room Lagoon Deluxe.
Terpukau, terpesona sudah.


ppssstt ; More pic i pasti akan upload  sbb
now semua ada dalam tab my b.

Eeeuuuwww ! Gossipp.

Oh apakah yang aku dah lihat tadi ?
Sedang turun eskalator dari window
shopping terasa nak pandang
pandang belakang. Ceewaaahhh.
Sekali nampak ehh macam kenal
mamat neyh. Cepat cepat aku berpaling
seb baek laa dia tak perasan. Fuhhh,
sesaje aku berhenti dekat butik
belek belek baju. Rase pompuan sebelah
dia aku kenal sangat. Cehh, xclassmate dia 
sendiri. Jadi cam terpiki diorang saje
saje jumpa laa kot kan ? Dah niat terasa
nak tegor sekali diorang berpegang
pegangan bagai ! Ohh no, batalkan niat.
Sesampai jaa aku kat rumah, apa
lagi sibok menyibok laa bukak fb
awek si lelaki tuh. Sebab dulo kita 
owang agak rapat laaa. 
Sebab boyfie dia tuh se poly.
Aikkk ! Memang dah agak.
Maseh bersama siap cover photo mamat
tuh lagi. Hurrmmmm...
Naseb laa, sian pompuan tuh kan ?
Dia tengah amek degree yang laki dia
lak bersuka suka ngan pompuan laen.
Lelaki lelaki lelaki, dasar !
Ooppss pada yang terasa saja. :P
Yang si pompuan tuh pulak tak rasa
bersalah kaa kebas boyfie orang ?
Tak silap dah lama gila kapel dari aku
zaman poly lagi. Takpee lahh, awek
yang mungkin teraniaya tuh nak ada degree kot
kan ? Tinggal jaa laa laki tak guna camtuh.
Sekian saja gossipp gossipp. =)

PASRAH.

TUHAN Maha Adil.
Kadang kadang dia tak beri atau tunaikan
apa yang kita minta mungkin kerna kita
tak perlu semua tuh atau dia nak 
beri yang lebih baek lagi buat kita.
Setiap benda yang berlaku ada hikmah.
Kalo memang dah di tentukan
kami ada jodoh jadi tak ke mana kan?
Aku belajar pasrah dengan
setiap yang akan terjadi.
Sepanjang perhubungan yang kita
 jalinkan lancar dan tiada masalah dari segi 
kejujuran, kesetiaan dan keikhlasan.
Mungkin apa yang terjadi salah satu ujian buat 
kita yang bakal tempuhi alam rumah tangga ini.
 Semoga TUHAN sentiasa memberkati
apa yang kita lakukan.
Tabahkanlah hatimu, belajar pasrah sekiranya
kamu tidak dapat yang di ingini.
Pasti ada jalan lain kan ?
Kata kata semangat yang selalu my hubby cakap
"Jangan mengalah dan menyerah untuk mendapat apa yang diingini. " :)


Monday, March 5, 2012

stop.

Bila perkara negatif mula
bermaen di benak fikiran.
Kenapa eeaakk si pompuan 
tuh perlu chat aku ?
tak reply kang kata apa lak.
Perlu kee tanya bila aku dengan bekas
kekasihnya nak kawen ?
Owhh, perlu perlu.
Tuh laa bak kata orang dulu bila
ada depan mata tak hargai.
Takpe lagi pown dia kan
nak kawen seminggu lepas kami.
So, STOP thinking benda buruk buruk.
Pompuan memang cam gini kot kan ?
Emosi then imiginasi sedikit lebih.
Tak perlu terlampaw kesahkan
siapa my hubby di masa lalu.
Cukupla mengetahui dia telah jadi
milikku sekarang dan 
insyaALLAH selamanya. :)

; Terima kasih YA ALLAH kerna temukan
insan yang benar benar menghargai aku,
sayangi, cintai aku sepenuh hatinya
dan menerima baek burukku.

Sunday, March 4, 2012

Hampa hancur !


Dalam suasana sepi dan hati yang remuk redam.
Terus buka blog dan jejari leka menaip
meluah isi hati. Nak jerit sekuat kuat nyaa.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa  ! Pueh..
Sang arjuna sibok menyedapkan hati ini.
Segalanya telah terdelete dengan tidak
sengaja secara terleka. Kenapa laa tak boleh
restore balek ! Tak sempat aku nak bluetooth masuk
lappy neyh yang aku p tekan icon rubbish tu napa laa. 
Dh laa tetiba malam neyh rasa macam rajin nak upload
tapi semuanya wat air mata air jatuh tanpa henti di pipi.
Pic bufday my b then paling sayang pic cobaan pertama kaly aku
curly kan rambut. ;(
Damn damn damn !
Terima kaseh cinta hati yang pasang telinga dengar
aku dok bubling then bebai neyh.
ily. Sorry b, your pic !