Sunday, February 5, 2012

Cuti Cuti Penang.

 " Mungkin cara kita berbeza
yang sama hanya rasa Cinta "

Kadang kadang lirik tuh betul tapi
kadang kadang tak jugak.
Sebab kami  juga sama suka habiskan 
waktu yang ada dengan jalan jalan.
Walau dari sudut berlainan macam sowang suka
history then sowang lagi suka adventure, mandy
manda kaa or bercuti kat pulau ! 
Wauu bila laa eak ?
Bila dah ada ikatan yang sah nanty kan
InsyaALLAH lagi panjang langkah bersama.
Now, pembuka tirai 2012  kami
habiskan cuti  dengan Cuti cuti Penang.
Best jugak macam neh ! Best sangat kot 
macam dah bosan tak abeh jalan
dekat QueensBay Mall, 1st Avenue - Komtar & Prangin Mall,
Gurney Plaza dan Bukit Jambul tuh. Tak lupa jugak
ke Sunshine untuk maen bowling. Then dah puas
kat pulau kami turon lak ke Tanah Besar pergi
JJ Seberang Perai City, Megamall dan Sunway Carnival.
Lengkap semua shopping complex yang ada kot ?
Jadi idea menarik datang dari si dia sebab dah
tak berapa banyak movie best keluar awai tahun neh.
Last week pown dah pi tengok JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND  .
Jadi teros planning pergi Lokasi pertama Toy Museum !
Walau luaran nampak macam haunted sikit laa
sebab neh tempat private bukan under Kerajaan Negeri
punya, tapi dalam dia sangat mengujakan. Bayang kan
semua patung dalam movie dan citer cartoon.
Paling cun sekali Barbie doll laa kan ? Pompuan memang 
suka tengok benda yang cantek cantek jaa. =)
Esoknya pulak terasa macam nak ke Museum Penang !
Yahooo berjalan jalan sakan aihhh, memang suka cek.
Banyak dah di upgrade, melihat sejarah 
Pulau Pinang Pulau Mutiara neh.  Sangat tertarik dengan sudut
Adat Warisan Melayu Pulau Pinang sebab segalanya tentang 
cara kahwin dulo dulo ada, samapaikan hantaran pown dia tunjuk.
Idea idea yang menarik kot tapi dah lari konsep kita owg yang
wat alaa alaa melayu moden. Pusing punya pusing, baca punya baca
sampai penat dan balikkkk ! :)

Next trip mungkin Penang War Museum
Penang Aquarium, Butterfly Farm and so on. 
Banyak kot destinasi menarik kat Penang.
Pakat pakat mai laaa. =)

Are u ready for the journey ?

Power Ranger !

Super super superman.

Penang di zaman dahuloo kalo.

Memories at Penang Museum.

<3 Warisan Melayu Pulau Pinang. <3






0 sok seh sok seh: