Thursday, February 23, 2012

" Anak Anak Anak "

Congrats ! Tahniah kepada satu satunya 
kak ipar yang ada
kerna telah di sahkan mengandung. 
Dapat satu lagi anak, wow !
Izz Ayril ngan Rais' Irfan nak dapat cousin.
Taon depan aku pulok ? AMIN,
mintak2 mulut mak masin. (:
Nak nak baby gurl ! 
Comel dapat shopping dress kot.
Tak habes2 den boli baju 
budok laki haaa.
New update ;


Masyita Ishak + Aidil Zahari = Muhammad Izz Ayril 
Pose manja =)
<3 snap pic.
Nak nak nak buku.




Hajar Ishak + Khairul Hakimin = Muhammad Rais' Irfan 
Budak seronok =)
Pin pin pin.
Kecik kecik nak drive dah. (:

Firdaus Ishak + Darliyana Roslan = Coming Soon !
Hidayah Ishak + Hanif Kasmin = ?
Nabilah Ishak + ? = ?

psstt ; Hehe, gatal dak aku ? 
Semoga segalanya di berkati
ALLAH SWT.
Tahniah my daddy, Ishak Shariff  
dan my mummy Meriam Ahmad.

hasrat hati.


Hitung hitung dan hitung hari.
More 15 Weeks to go sebagai gadis =)
Tinggal lebih kurang 3 bulan sebelum bergelar isteri.
Esok my b dah nak p pejabat agama
settle hal pihak lelaki dulu.
Semoga di permudahkan dan lancar. AMIN.

Apa yang di ngomelkan tak dak kena
mengena dengan tittle pown.
Cuma sampingan laluan penaja. =P

Bertahan untuk simpan panjang dan panjang.
Sebab tak penah sepanjang neyh.
Ada matlamat yang dah dipersetujui my family
and future hubby, legaaaaa ;)
Hasrat hati ?




**tapi xdo laa sampai den nak color haaa.  (:
^ wishing ^



Sunday, February 19, 2012

16 February 2012



Bile pergi pada post February 2011 yang date nya 
15 February tuh ada lagu Ku Ada Kamu then wish birthday kat
someone kan? Someone tuh laa yang special dan 
tanggal 24 Disember telah sah menjadi tunanganku. :)
Tak sangka sangat lelaki yang sentiasa ada untuk
aku saat aku jatuh tanpa fikir bisa bangun semula itu
adalah lelaki yang melamar aku untuk jadikan 
permaisuri hidupnya.
Kepada yang setia mengikuti perjalanan blog ini
mungkin tahu aku pernah mengalami zaman gelap
perit sakit jatuh terluka. Syukurlaa sangat sebab ada
hikmah di sebalik semua tuh. 
Best sangat dapat spent time bersama,
then tengok movie Ghost Rider 2 ! Pueh hati.
Yang tersentapnyaa aku lak dapat hadiah tee shirt. ;)

 " SELAMAT HARI LAHIR
TUNANGKU TERSAYANG ! "
Semoga panjang umur, murah rezeki,
bisa melalui liku liku kehidupan
ini dengan redha dan pasrah.
Tak lupa juga liku liku ketuaanmu untuk menjadi suami =)
I love you so much dear.


pssstt ; Nanty  i upload pic celebrate yaa.


Thursday, February 9, 2012

Happy Birthday BLOG !

Happy happy happy !
Tetiba terasa nak baca post2 yang dulo dulo.
Memandangkan tak taw nak wat apa.
Tengok first post is on February.
Waauu dah dua tahun blog menjadi sahabat terbaek
saya ! Share and post suka duka segalanya laa.
Tetiba terasa interesting dengan post neyh ;

Love gives me the strength to live, 
love give me the air to breath,
love gives me the joy to be happy and 
i give all the love for those really know how to
appreciate my love

Syukur ke hadrat ilahi,
kisah lalu banyak memberi pengajaran
untuk mengorak langkah dan kini
i'm really happy with him.
Finally, berakhir sudah pencarian cinta ini. :)
love my future husband Mohamad Hanif Ahmad Kasmin.

Sunday, February 5, 2012

Cuti Cuti Penang.

 " Mungkin cara kita berbeza
yang sama hanya rasa Cinta "

Kadang kadang lirik tuh betul tapi
kadang kadang tak jugak.
Sebab kami  juga sama suka habiskan 
waktu yang ada dengan jalan jalan.
Walau dari sudut berlainan macam sowang suka
history then sowang lagi suka adventure, mandy
manda kaa or bercuti kat pulau ! 
Wauu bila laa eak ?
Bila dah ada ikatan yang sah nanty kan
InsyaALLAH lagi panjang langkah bersama.
Now, pembuka tirai 2012  kami
habiskan cuti  dengan Cuti cuti Penang.
Best jugak macam neh ! Best sangat kot 
macam dah bosan tak abeh jalan
dekat QueensBay Mall, 1st Avenue - Komtar & Prangin Mall,
Gurney Plaza dan Bukit Jambul tuh. Tak lupa jugak
ke Sunshine untuk maen bowling. Then dah puas
kat pulau kami turon lak ke Tanah Besar pergi
JJ Seberang Perai City, Megamall dan Sunway Carnival.
Lengkap semua shopping complex yang ada kot ?
Jadi idea menarik datang dari si dia sebab dah
tak berapa banyak movie best keluar awai tahun neh.
Last week pown dah pi tengok JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND  .
Jadi teros planning pergi Lokasi pertama Toy Museum !
Walau luaran nampak macam haunted sikit laa
sebab neh tempat private bukan under Kerajaan Negeri
punya, tapi dalam dia sangat mengujakan. Bayang kan
semua patung dalam movie dan citer cartoon.
Paling cun sekali Barbie doll laa kan ? Pompuan memang 
suka tengok benda yang cantek cantek jaa. =)
Esoknya pulak terasa macam nak ke Museum Penang !
Yahooo berjalan jalan sakan aihhh, memang suka cek.
Banyak dah di upgrade, melihat sejarah 
Pulau Pinang Pulau Mutiara neh.  Sangat tertarik dengan sudut
Adat Warisan Melayu Pulau Pinang sebab segalanya tentang 
cara kahwin dulo dulo ada, samapaikan hantaran pown dia tunjuk.
Idea idea yang menarik kot tapi dah lari konsep kita owg yang
wat alaa alaa melayu moden. Pusing punya pusing, baca punya baca
sampai penat dan balikkkk ! :)

Next trip mungkin Penang War Museum
Penang Aquarium, Butterfly Farm and so on. 
Banyak kot destinasi menarik kat Penang.
Pakat pakat mai laaa. =)

Are u ready for the journey ?

Power Ranger !

Super super superman.

Penang di zaman dahuloo kalo.

Memories at Penang Museum.

<3 Warisan Melayu Pulau Pinang. <3






Bunga bunga CINTA

Ya ALLAH,
Permudahkanlah segala urusan ku. :)

Bangun pagi2 di hujung minggu dengan niat nak update blog.
Macam murni sangat jaa niat tu kan ? Hahaa.
Bukan apa, bila lelap jaa
tetiba dok teringat baju kahwin.
Mintak mintak laa jadi sempurna elok
sebab pemakai dia dah tak berapa nak sempurna.
Uwwaaaaa ! Sedapkanlah hati ini. 
Sedikit lega bila my b cakap cantek punya.
Bukan apa, sebab si kerempeng macam
aku neh takut baju tuh akan make me
lagi lagi kerempeng, susah jugak
bila terlampaw keding neh. 
Apa pown thanks pada my beloved then
mami kat Sri Pelamin Mohd Yunus kelmarin 
yang wat hati berbunga bunga balek. ;)
Excited lak nak ke bulan 5 bila baju tuh siap !
Penang Goes Green.



Wednesday, February 1, 2012

JUMAAT



Hari yang di tunggu tunggu sebab pecah rekod
hampir lima enam hari tak jumpa woo !
Walau ada sedikit masalah
tapi Alhamdulillah berjaya di harungi bersama sama.
Owg kata darah manis neh laa 
darah makin dok cepat naek.
Tak sangka dapat suprise suprise suprise.
Terharu sangat laa rasa.
Sweet gilo walau muko macam gangster. Kihkihkih.
Bila balek aku kongsi kegembiraan
bersama keluarga dengan bagi sowang 1 cokelat. =)






<3.