Thursday, June 30, 2011

321 Cinta.

Memangg superb !
Perigi cari timba ? kelakar dan mencuit hati.
Tapi bila layan pergghhh betol betol best.
Ada kaa owang seselumber minah sam tuh ek.
Indah hidup kalo ada manusia yang sayang kita
sampai macam tuh kan. 
Korang pakat pi tengok yaa.
Walaweeyyy. :)


Tak sabar nak tengok citer Sekali Lagi dan
Transformer
Wish wishh wishinggg.


p/s ; movie Rasuk pown dah tengok jugak. 
Tapi tak bape nak layan. 
Tutop muka lebeyh sangat. Penakot laa katakan ~lalalala

Sunday, June 19, 2011

a & a.

tiada yang sempurna dalam hidup ini
terima seadanya kerna cokoplah kesempurnaan
yang di miliki boleh menutup apa cacat cela
yang ada. Bersyukur sudah. ;)
tak perlu buka pekung yang tak baek kan ?
bercerita apa yang perlu di hargai.
Setiap perhubungan ada onak dan duri.
Jadi akan ada rasa susah senang bersama.
bukan senang nak bahagia.
setiap insan ada kelemahan. 
paling penting keSETIAan dan keIKHLASan yang di miliki.
"accept & appreciate" sifat yang laen.
Semua salah aku ! Takot jika jujur boleh buat dia terluka.
i wanna him 4eva. 
Hadapi dengan tenang jiwa.
terima kaseh my mak n his mama kerna merestui. ;)

Saturday, June 18, 2011

kuning ke kuningan

hampa ?
pengubat kehampaan.
terima kaseh kekaseh hatiku !
dah lama tak rasa camneh.
di sebabkan tak daa tee color neh
jadik redhakan diri sebab nak
pakai dating kan ? :)
walau tak mahal tapi keikhlasan
dan kesungguhan wujudkan perasaan
terharu giler ! ilysm hanif.

gangster time !

sudah tengok jugak KL Gangster.
Aksi dushh dushh yang boleh tahan best.
Geram giler dekat watak Shark tuh.
Kiranya shamsul yusof berjaya bawa
watak itu dengan jayanyaa. Tahniah !
Tapi boleh aku tengok citer neh
terEmosi pi nangis pulok !
Menyayat hati bila tengok watak Ajib n family.
Kikikikiki ~
Yang tak boleh belah air mata pi menitik 
kat tangan kekaseh hati laa pulak.
Kantoii ! Dia cakap "Aikk tak kan
gambaq gangster boleh nangis. Ingat tengok citer
nur kaseh kaa ? Kuaaangg kuangg kuangg.
Maloo tapi wat relaks sudaa.


Settle citer neh terasa nak tengok
3 2 1 Cinta tapi dekat tgv 1st avenue xdak laa pulak.
Jadik berangkatlah pegi gsc Gurney Plaza tup tupp
tak daa jugakk. Hampaa rasanyaa.
Tapi tak boleh nak tunjukkan kehampaan itu.
Cool dan berterima kasehlaa kerana kekaseh
mahu turutkan kemahuan kan. kenapa ya ?
Salah tarikh kaa. Bukan 16 jun keluaq. 
Confuse ~

Thursday, June 16, 2011

boleh ke tak ape kau kesah


boleh tak kalau nak jerit kuat kuat
sambel cekop muka kat bantal then 
cakap ;

TAK SABAR nak keluar datinggggggggggggg !
Nakkkkk keluaqqqqqq. Nakkkk tengokkk wayanggg.
nakk nakk nakkk hdap muka mat anip. ;p

sejak sejak tukaq department neh dah tak leh berkepit
24/7. Sewell jugak dibuatnya. :( 
Permulaan sesuatu yang memberatkan hati masing2.
Mak kahwinkan saya ! boleh ka camtu ?

When you say nothing at All vs Because you Love me

bila hati kami berbicara.
oppss terasa sedikit terusik. 

Him ; 
The smile on your face, lets me know that you need me.
There’s a truth in your eyes, saying you’ll never leave me.
The touch of your hand, says you’ll catch me, wherever I fall
You say the best, when you say nothing at all..

" Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang
Memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada."
 
Me ;
For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall

You're the one who saw me through through it all
You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me
You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you

I'm everything I am
Because you loved me 


penghayatan membuat hati sedikit
terusik tak ? Bersyukur kerana aku
bisa mengenali lelaki ini. Terima kaseh Ya ALLAH.
Sekiranya lelaki ini jodohku aku panjatkan kesyukuran 
yang tidak terhingga. Tetapi jika sebaliknya aku redha.
Kerna kita hanya mampu merancang tetapi 
hanya DIA yang menentukan.
i love mohamad hanif ahmad kasmin. 

Tuesday, June 14, 2011

perihal kerja baru.


hari hari lalu mesti singgah DQC ; Rollerball.
Sembang sembang dengan kawan kawan.
Rasa macam fun bila ada kat situ ! 
Pekerjaan pertama saya. Rendo laa pulak
nak scopping.. ohh tak !
Tapi bak kata sambel menyelam minom air laa kan ?
Singgah dating sama. Encek sayang ada sebelah
dqc tuh ; IDOD. :) Rela berjauhan demi masa depan
laa katakan. <3
Sejak pindah dekat warehouse terasa tak chill.
Kerja memang best tapi dah tak daa suara kecoh kecoh
melalak gelak tawa. Kang kalo aku nyanyi terpikat
terpukau n tersasau lak
maintenance yang ada.. hehehehe ~
Mungkin awal awal neh malo malo kucing 
lagi. hikhikhik.. dah tak sama jantina katakan..
Actually oke laa sbb bila pompuan, kerja berat
berat dowg yg akan tolong kan ? ;P
Pagi pagi rasa sayu jaa. Macam nak berhenti kerja.
Suasana terasa sepi..
Tapi lepas break, jumpa kawan kawan
hurmmm, semangat kembali !
Banyak benda yang di pelajari kat situ koht.
Jadik sedikit terkenal. Walawey, perasantan.
Jauh perjalanan luas pengetahuan. :)
Bersabarlah bersabarlah.
Semua benda ada suka ada duka.
- Itulah kehidupan atau apa apa pekerjaan -

Monday, June 13, 2011

hanif i love u !


Thank you because being part of my life. :)

malo tapi mahu ;p

Sunday, June 5, 2011

RESTU.

Restu ayah dan bonda suatu
perkara yang penting jugak kan
dalam kehidupan ?
Untuk mendapat keberkatan dariNya.
Syukur sangat ke hadrat ilahi
bila ahli keluarganya sudah mengenali
aku. Alhamdulillah.
Semua berjalan lancar.
Pertama kali aku rasa nervous tak
tentu arah.
Lidah memang kelu badan lak terkaku tapi
mamanya cool ajaa layan aku.
Terima kaseh 'mak cik'.
Selama neh kirim kirim salam
kirim kirim buah finally
sah bersua muka !
Selepas sampai rumah terus
sibuk aku tanya apa mama dia cakap.
Semua jawapan yang di terima buat
nafasku yang kencang tadi
tenang di sertakan dengan senyuman melirik. :)

sopan tak jumpe 'mak mentua'
p/s ; menanti giliran si dia pulak
berjumpa familyku.

Friday, June 3, 2011

pueh pueh

apa yang pueh ?
Haa memang pueh hati laaa.
Dapat tengok wayang !
Giler banyak citer best kuaq
sejak sejak neh.
Tak habis habis buang masa yang
lapang. Dah macam hobi laa pulak.
Terima kaseh cinta hati untuk dua
movie sekaligus. ilysm.
Dapat tengok Nur Kaseh !
Bak kata yang tercinta tak sampai 
15 minit aku dah nanges.
Gila touching. Maloooo ~
Then settle Nur Kaseh si dia
tak tahan dah nak tengok
X-Men ; First Class.
Memangg aku tak penah layan citer neh.
Tapi best giler ! Full mark i kasik.
Citer neh kira mula mula macam mana
boleh ada professor X ngan Magnito
siri X-Men sebelom neh. :)
Walawey ! Terror dah aku layan.
Kejap jaa masa berlalu kan ?
Dah banyak movie yang kami 
tonton bersama.
Bermula dengan citer
Rio ; Cun ! ; Fast Furious 5 ; Kongsi ; Pirates of the Caribbean ; Nur Kaseh ; X-Men

Next !
Nak tengok movie yang keluar June pulak.
KL Gangster, 3 2 1 Cinta, Sekali Lagi, ngan Transformer.
I wish ! ;)


Thursday, June 2, 2011

drastik


Betul ka keputusan yang aku ambil neh ?
Tetiba rasa berat hati.
Nak berubah angin sangat kan.
Tak larat nak pulown output.
Hurmmm. Sayanglaa !
DQC Crew 4 tetap yang terbaek.
Kenapa laa dapat taw effective date last
minute. Sedeyh sangat sangat.
Sobbs sobbbs.. ;(