Sunday, May 29, 2011

Hari hari saya kena marah !


Marah sebab sayang ?
Salah kah nak tegur insan yang nak
jadik teman hidup ?
Tegur untuk kebaikkan kan ?
Sebab akan jadik ketua keluarga dan memimpin.
:)
Tuh yang terpacul dari mulut seorang
lelaki yang aku gilai !
Boleh buat betengkar betoi.
Garang betul laaa.
Merajok nanty baru taw.
Susah hati bagai, Kikikikiki ~
Tak pe tak pe.
I know i know
Yang penting bukan kesempurnaan yang
di cari cukuplah menerima apa adanya.
The conclusion is i must
be understanding
be mature
no more play play
no more degil a.k.a ketegaq.
Can can can. :)

Friday, May 27, 2011

yang ini !


boleh tak kalo cakap nak
beli yang ini !
Ohh harus menabung.
Sangat cun laaa.
Adoyaiii sudah kempunan.
Tolong belikan jap. Hahaha ~
Merah mak ngah lagi. :)
Puma Ferrari ! Love it. :)

Wednesday, May 25, 2011

Tak kan terulang lagi ?


i swear ?
Tapi ! Huhh.
Aku bersalah padamu
Jujur ku ingin denganmu
Jangan pernah meninggalkan
diri ini. :)
Membuatmu kecewa ?
Maaf kekaseh.
Mencoba menjadi yang terbaek.
Betul kan mulot yang cakap cakap
Bila ada yang setia mudah saja
kita lukakan. Tapi bila
di perlakukan begitu,
amek kau rasa balek.
Tak maw ! 
Aku jugak setia !
Setia oke. Cuma
TERkadang jaa nakal nakal. 
Hargai peluang yang diberi. 
ilysm mohamad hanif ahmad kasmin.


Saturday, May 21, 2011

- lu langsi lu mati -

seperti yang di ketahui umum
title di atas mengenai movie KONGSI.
baru pegi tengok semalam.
orang ramai gila kat GSC tuh.
al maklumlah banyak citer
besh yang keluaq.
berbalek kepada citer langsi
tadi tuh boleh tahan laaa.
kelakar kelakar tapi tak
berapa power punya kelakar laaa.
3 bintang oke ? =)
tak saba nak pegi tengok Nur Kaseh The Movie
ngan Pirates pulak !
Terima kaseh my beloved untuk movie ini.
Baru terasa kepuasan punya kekaseh.
Terlalu menghargai. (^_^)

Friday, May 20, 2011

new baby arrived !


kejap ke masa itu berlalu.
Terasa taon lepas tuh macam semalam kan?
Akad nikah pada 31 May 2010
then wedding ceremony pada 05 June 2010.
Tengok tengok tanggal 16 May 2011
dah keluaq baby ! =)
Baby boy lagi laa nampaknya.
His name Raiz Irfan koht ? tak bape
nak sure ejaannya. Boleh plak  kan ?
Now, Izz dah jadik abg long ! 
tak sabar lak nak tunggu cuti sekolah.
dapat tengok gelagat izz bila ada cousin.


sama tak ? =)


Sunday, May 15, 2011

perosak !

tak habis buat perkara
yang membuat aku
membabikan kau !
Malas nak layan perangai betina
yang dah tua tapi tak sedar diri.
Bukan zaman nak gadoh lagi dah
sekarang neh. Tak sesuai betol.
Nak kawen dah pown tak
sudah sudah nak runtuhkan kebahagiaan
orang laen. Haissshhhh !
Pelik, dulu tak hargai sekarang meregeh.

Wednesday, May 11, 2011

Botanical Garden.



Kenapa aku bagi title di atas ?
Apesal tak bagi title tempat len.
Sedangkan banyak tempat pegi dalam
satu hari itu.
Lepak lepak padang kota.
Tengok movie kat 1st avenue ; Fast Furious 5
Pusing pusing komtar.
Gintell kan diri kat Prangin mall.
Tapi tetap nak tulis botanical garden !
Bermulaalah kisah di suatu pagi.
Pagikah ? Entah.
Dekat parking botanical garden tuu.
Sedang aku masuk dalam ketaa
tetiba ada sowang minah neyh
pandang aku huishhh macam terpegun !
Tenungan yang tak boleh blah laa.
Sambel tengookk anip yang bawu nak bkak pintu 
keta then tengok aku balek yang kat dalam keta.
Bila di amati wajah diaa. Aikkk !
dinie ? dinie ? dinie ?
Perempuan tuu ada sejarah ngan aku.
Tapi dah lama gilaaaa.
Sejarah berkaet seorang lelaki.
Lelaki buaya darat !
Mesti dia pelik kan.
Bercinta bagai nak rak aleh aleh
ngan laki laen lak.
Al maklumlah perangai jantan tu macam mana kan ?
Apapun takpe. Sebab tuh semua dah 
tinggal sejarah. Kecik dunia neh kan.
Penat penat tapi enjoy ! ;))


Dugaan ++ Pengalaman !

Hari yang penuh aktiviti
Bangun pagi pagi dah mengemas rumah.
Practise practise ! Hahaaa.
Cuti cuti kenalaa wat keja rumah.
Dalam jam 11 pulak ada Tournament Badminton.
Alahai, tournament laa sangat. Macam gempak
jaa. Mula game 1st dah bergadoh bagai.
Sume benda tak kena. Owg cakap cinta tak
semuanya indah kan ? Dah aku cakap kami
tak leh partner same same sbb aku benci bila
kenaa tocher ngan arah arah ! Mula naek berang.
Nak pulak boyfie sendiri lg spoil mood.
Malo lak rasanyaa. Semua taw aku ngah bebai.
Malu ! Lama gak nak tenteramkan diri.
Penat berbincang ngan berbalah.
Masing2 ngan ego sendiri tapi last last
dua dua cool down. Ingatkan neh laa kaly
terakhir aku join dowang. Settle 1 dugaan !
Maen macam besa sampai koi 2 setengah.
Heppy go luckly oooo.. =)
Ingat jangan buat saya macam kawan2 kau oke.
I'm home !
Alamak haii, dah tengah lapar 1 makanan pown tadak.
Terpaksa masak memasak.
Goreng goreng ayam.
Penat aku maen tak habes tambah
penat lagi bila balek rumah.
Selesai jaaa aku tido dengan nyenyaknya
walau sekejap sebab nak p hantar cek eifa
lak kat jety. Seb bek anip nak tolong ikot.
Boleh dok besilaa jaa jadik 'mam' kat sebelah.
Jalan gila jem ! Ntah nape tetiba hari banyak
pulak kereta kat Penang neyh. Betol betol kat
highway lepas skit pada Queensbay satu lagi
kejadian tak di ingini berlaku. 
Keadaan sunyi sepi tetiba ada lak
Bammm !
Betul tak ekk bunyi camtu ?
Saling berpandangan kami bertiga.
Cepat2 aku suwoh anip kuaq tengok.
Bumper keta dia dah kena buboh ngan
keta belakang. Aku apa lagi
join jugak kuaq tengok. Makk datokkkk
Merc tuh ! Ada aku kesah hang naek keta
apa apek oii. Hang yang salah ! Hang langgaq.
Konon keta boleh pi bikin bikin apa laa.
Neh jom pi balai laa. Ceeeeeeee.
Gila aku boleh jadik macam singa.
Mcm tak caya aku tengking2 dia.
Gigil gak tangan neh.
Anip settle kan daa. Di bayar
ganty rugi yang setimpal.
Cian dia, dah keta bawu pi cat.
dah sayang gila kat keta dia.
aduh . aku dapat rasa tapi dia wat cool ja.
Sabaq2. Dugaan kan ?
Semua tuh jadikan pengalaman dalam hidup.
Tapi ada hikmah jugak. Hanya kita jaa tahu.
Terukir senyum bapa. Suka !
Dalam tak sedar, panjang betul aku karang.
Huishhh tapi puas.
Hadapi dengan tenang jiwa. :)

Time to snap ! ;)



Friday, May 6, 2011

marry you . .

kerana mulot badan binasa ?
tapi kerana mulot juga suatu doa kan ?
di sebabkan banyak mulot mulot
bertanya bila maw tunang.
banyak banyak mulot kobe dok berdoa
kami bersama saat kami tak bersama
dulu. Kini dah termakbul tanpa sedar.
" Dulu malu tapi mahu kini baru ku tahu
Diam diam jatuh cinta bersama akhirnya "
Neyh lagu mek iefa selalu pely aku.
Balek isu tunang kawen tadi kan.
Si lelaki cuma mampu tersenyum
sambel dalam hati berkata kalau ada
duet sekarang jugak aku kawen cek kak oii. =)
Neyh dia yang cakap kat saya ekk. 
Sebab semua akak akak tanya dia 
tak tanya aku pown ! 
Dan saat bersama di dalam kereta
kesayangannya yang di pandu menuju ke
batu feringghi. Radio pulak memainkan lagu
bruno mars. Adoii, malo lak aku rasa time tuh.
Muka maseh selamber tapi hati berbungeeee sebab
sambel nyanyi lagu tuh kan dia cakap dia tujukan
tuk aku. Sudi tak jadik orang rumah dia ?
Mestilaa nak ! Kalo tak aku tak 24/7 berkepit
ngan kau laa wahai lelaki. Aku senyum meleret.
Mendapat restu dari pihak keluarga. Mula menabung tuk hari
hari bahagia. Belajar jadik matang doh walau muda lagi laa.
Kawan kawan doakan saya yaa.

cooking time =)

macam tak percaya pulak ?
Dah tido lambat kena bangon awal.
Buat pertama kalinya aku bersuara
untuk masak. Mak, jumaat neh cek
masak yaa. Yaaa ?
Tolong belikan sotong.
Hahahaa. Tak de nak kena besiang.
Oh no ! Dah nak kawen kan
kenalaa relakan diri ke dapur.
At least nanty tak terkejot.
Dah lama laa rasa tak potong bawang.
Time zaman zaman kat umah sewa dulu
adelaa. Sayang ! I dah belajar masak.
Macam yang u nak. Slow slow  tanam
minat walau sangat tak berminat.
Cobaan pertama
seb bek laaa cukup mua rasa. ;o
Tadaaaaaaaaaaaaa !

anak anak anak


rendonya budak kecik neyh !
teletah yang buat aku tak bosan doo.
Tak sabar nak tunggu school holiday.
Balek penang yea.
Dah nak jadik abang long nanty.
Waiting for second anak.
=)

harus !

dah pagi tapi tak boleh tido lagi
masalah bila dok sensorang
mula laa datang macam macam 
dalam fikiran. Buang jauh jauh
semua tuh. Aku dah ikrar dan janjy kan ?
Belajar belajar belajar
lupa semua tentang masa lalu.
Baek tido lagi bagus dari fikir
manusia yang tak berhati perut tuh.
Aku tak nak fikir but terfikir. Damn !
Hargai lelaki yang ada depan mata
kerna sesugguhnya aku cinta dia apa adanya.
Cara terbaek adalah mengingati saat saat
bersama. Sweet !
Teringat usikan dia semalam sanggup buat perkara lucu
untuk bagi aku tersenyum sebab sedang bad mood
saket gigi. Terpacul dari mulut
eifa "romantiknya". Sampai ada yang 
tanya tak jemukah dok hadap aku ?
Bahagia aku punya dia.
Lumrah manusia yang tak hargai apa yang ada depan
mata kan ? Tapi aku tak nak jadik begitu.
Memikirkan semua pengorbanan dan kesungguhan
dia untuk menambat dan memiliki aku buat
aku yakin yang dia yang aku carik.
Kalo terbaca entry ini yakinlah yang
aku betul betul ikhlas dan tulus menyayangimu.
Tak kan pernah macam macam.
Cuma satu jaa, kuatkanlah dirimu kerna 
ada yang sering ganggu hubungan kita.
Entah apa masalah dia. Dah bertunang pown
mental kat boyfie orang. Malas nak fikir
hal manusia 'problem'. Geram aku bila baca 
comment dia nak tentang kami. Urghh !
Hmmm. Takkan berbunyi kan
kalo tepuk sebelah tangan ?
Lega lak rasa lepas taip taip neh. =)
Blogger adalah teman terbaek. setuju ? 


Thursday, May 5, 2011

.mulut oh mulot.

Baru buat kebaikan 
di balas kelangsian.
Punca mua tuh !
Geram lak aii rasa.
Mulot supa apa laa
sengaja nak bikin panas.
Lebih baek diam dari banyaknya
bicara ! 

Tuesday, May 3, 2011



tak sabar lak rasanya !
Menghitung menanti detik
hari bahagia.
Bila nak habes 2011 neyh. =)


p/s ; semoga semuanya lancar.