Thursday, March 24, 2011

from heart ;

 i MISS u like crazy !

Wednesday, March 16, 2011

Kenangan Terindah.



Kan ku jadikan kau kenangan yang terindah 
dalam hidup.
Kerna tak kan mudah bagiku untuk
meninggalkan jejak hidupmu
yang telah terukir abadi dalam hidupku.
Kenapa ? Aku juga tak tahu.
Aku sedang bahagia dan melaui kehidupan
yang berbunga bunga.
Tapi kenangan lalu tetap
melayang layang di fikiran.

Erti SAYANG.



Kalau seseorang tuh betul sayangkan kita 
dia akan maafkan kita walaupun silap yg kita buat itu besar.
Kan?
Saya sangat setuju dengan kenyataan
di atas. Anda? =)

Tuesday, March 8, 2011

Done done done.


Firstly done update blogger neyh untuk
entry part 1, part 2, part 3 Genting Highlands.
Yeaa yeaaa ! Indah sungguh kenangan yang tercipta
di sana, Penat tapi besttttt.
Nak p mana pulak yaa lepas neyh?
Sunway Lagoon ? Langkawi ? Bukit Merah ? Lost World ?
Banyak fuluss semua benda jadik.
Secondly, bahagianyaa hidup.
Suka suka sukaa.
Akhirnya sudah tukar plat moto, wizer n 
bubohh tinted. =)
Terima kaseh yang tebabit.

Andai jauh di mata tapi dekat di hati ?


Terdetik di hati tuk
tangan menari di keyboard
bagi menulis entry ini.
Memanglaaa jauh di mata tapi dekat di hati.
Benar katanya sanggupkah berjauhan di mata ?
Berat hati menjawab persoalan ini.
Tidak ada yang sanggup kan?
Bagaimana kau dan ku nanti bila
masing masing tiada di sisi.

Monday, March 7, 2011

wish wish and wish


Wishing 4 a great day ? =)
Selesai suda bab genting, now
fokus hal konvo pula.
Sudah shopping baju ! White and black.
Masa yang suntuk sebab sibuk kerja.
Sementara cuti jadi hargai masa sebaiknya.
Tak saba nak beli kasot pulak.
Thanks mak terSayang sebab teman dan pilihkan.
Berkat koht. Rendo dan excited nak jumpa classmate
terBaek ! Semoga segalanya lancar. AMIN.


Thursday, March 3, 2011

Takdir .



Yaaa,ini jalan takdirnya.
Perit sakit suka duka di
jadikan pengajaran dan pengalaman.
Dulu kau aku Cinta. Tak dak yang bisa
menggantinyaa kan ? Tapi kini 
saya berjaya menghapuskan
semua perasaan. Alhamdulillah. =)
Redha dengan setiap yang penah
terjadik. Teliti tuk memilih
mana kaca dan permata di hari
mendatang ? Manusia sering
melakukan kesilapan kan.
Tapi terasa berjuta kali sudah
si lelaki itu menyesal tetapi tidak
sedikit pon berubah.
Sejarah mungkin berulang ?
Seorang perempuan cuma
mahu di hargai. Bukan di miliki.
Saat kau text aku dengan kata kata itu,
aku lega kerna kau tak terus beri harapan
untuk perhubungan kita.
Kerna aku tak sanggup nak melukai, saket
yang pernah aku lalui dulu. Bawalah haluan masing2.
 Yaaa, aku sudah ada dia. 
Pengubat suka dan duka.
Teman terbaek yang hadir di kala aku sendiri.
Aku sayang dia sangat sangat ! 
Kini dia lebih dari segalanya mungkin.
Berdoa semoga kita bahagia dengan kehidupan
masing masing oke.


Genting Highlands - Part 3


Tup tup dua malam sudah berada di Genting. 
Cepat jaa kan masa berlalu.
Perlu check out jam 12.
Pagi pagi sudah bangon awai nak 
merayau buat kali terakhir.
Beli cenderahati buat kengkawan
dan family. Teman si teruna layan
gaming kat Fantasy World.
Makan makan then balek bilik kemas barang,
Berkumpul di lobi tros blah.
Ohhh bye bye Genting ! Mungkin saya akan
datang sana lagi ? Entahlaaa. Hahaaa.
Tapi enjoy walau hilang sweater kesayangan ! 
Tiba di Penang lebih kurang jam 6 tapi
sampai di rumah jam 8 lebeh. Penattt koht !
Esok suda kerja. Kobe kata mary mary. =)





Wednesday, March 2, 2011

Genting Highlands - Part 2


Malam yang enak dan penuh
makna ! Aku ngan cek efa rasa macam sayangg 
jaa nak tidoo. Jadik kami jalan jalan sampe
lewat pagi sekitar First World tuh.
Bangonya seawal 9 pagi dan 
bermulah aktiviti seterusnya di Genting.
Masa masuk All Park ! Pulonn laa dok kata
nak naek semua yang ada. Tapi lepas naek
pirate shipp teros lemah semangat nak naek
yang laen. Cehhh ! Tapi cek efa tak lepas
peluang sbb semua benda dia cuba. Space shoot
pown dia hentam. Aku sekadar berjalan jalan dan
berfoya foya sementara menuggu mereka.
Paling tenangg naek Spinner ! Menghirup udara segar sambil
buaiyan tuh berpusing. =)
Banyak benda lagi yang kami cuba antaranya Flying Dragon,
Matahari, Antique Car, Grand Prix Fun Kart, Flying Jumbo,
dan Pirate Train. Tak sempat naek habis mainan outdoor 
kerna hujan turun saat berada atas bot kat dinosourland. T_T.
Sedih gilaa tak sempat boating ngan maen kat Sungai
Rejang Flume Ride. Urggghhh !
Semua membawa diri masuk ke bahagian indoor pulak.
Makan makan kat tempat biasa, mana lagi kalo bukan Mcd n Kfc.
Layan Bumper car, Euro Ekspress nagn Venice Gondola.
Then balek bilik bersihkan diri jugaklaa yaaa.
Aktiviti malam di mulakan dengan menonton 4D motion master
title pirate story. Besttt laaa macam berada di tempat mereka.
Hebat sekali ! Markah penuh aku bagi lah. 
Dahtu berpecahlah kami dengan haluan
masing2. Ikot si teruna maen bowling kerna cek
efa nak naek Reindeer Cruiser pulak.
Terpisah sebentar dan berkumpul semula di hadapan
bowling. Sambung maen indoor sampai 12 tengah malam tuhh. 
Puehhh hatii sangat laaaa. Letih tapi bahagia koht.
Senyuman yang tak lekang di pipi.
Balek tido pulak. Malam terakhir sudah. Cepat jaaa dah dua hari kan?



 hooreeeyyy ! sudah bergelang. =)










Aktiviti malam ;

 

lepak time dan berbowling. =)


Genting Highlands - Part 1

"Part 1 " ceritera saat tiba di sana.
Hitung punya hitung,
tunggu punya tunggu
akhirnya berpijak jugak
aku di tanah tinggi Genting. =)
Tanggal 28 february pagi buta lagi.
Besttt ! Menginap di First World Hotel.
Tengok luaq pown dah menceriakan
hidup apatah lagi kehidupan di dalamnya
kan ? Design ala ala inggeris macam
dalam fairy tale laa pulak. kihkihkih.
Tak senang dudok asyik nak snap jaa.
Selesai check in, tidorlah kami sampai siangnyaa.
Sejookk sampai tak sedar dah tengah hari.
Plan hari neh pergi Snow World ! Apa lagi
maen ais sampai bengkak. 
Petangnyaa pula kami naek skyway !
Terujaa gilaa lahh. 
Malamnyaa pulaa berjalan jalan makan makan
berfoya foyaaa di sekitar
First World.

muka suka hati ;D
bergerak ke Genting Highlands.

 



sewaktu ketibaan. maaflah mata ad cahaya flash.
udoh pulak ak rsa so lindungilah ia ! =)



 
Snap sebelum bergerak
dan setibanya di snow world.






pemandangan sewaktu berada di skyway.