Tuesday, January 25, 2011

hapy hapy sokmo !



Pabila menghadirkan diri di team boosters yg Kobe anjurkan.
Hahaa. Tuh pown sebab wajib kalo tak harap kita owang nak poe.
Mula mula ngantok jee sebab pagi pagi si Jason tuh dok
berauu berauuu ape ntah laaa. Bosan bosan ! Tapi bila masa
melompat lompat segar bugar teros. Kihkihkih. 
Senangnya hati dapat maen pijak pijak
belon yang di ikat pada kaki lawan then maen skodeng skodeng.
Lukis lukis bunga dah tu pikir strategy nak pastikan bola sampai
checkpoint guna batang paip jaa. Eeee ! Dah lama laa
tak rasa macam neyh. Buat gaya gajah, penguin dan paling tak
tahan monyet. Teringat zaman kat poly dulu. Rendo sangat masa
belajar ! Enjoy sangat tapi kawan kawan aku rendo korang weh. =(


Monday, January 24, 2011

PELITA




suka suka suka.
gila gila gila.
best best best.
kat lagu ost hopperz ney. hahaa.
menjadi siulan mulot busok.
waktu mandi sebelum tito
masa kerja saat on9.
penoh makna dan semangat.
Jangan menyerah oke.
Saya mahu menjadi orang berjaya. =)
oyeahh !
 " tak kan ku menyerah kalah
walau mimpi ku musnah harapan
ku hancur sayap ku patah. "


Serabut doh !



Awal tahun 2011 penuh dengan kesesakan.
Itu nak ini nak semua perlu ! =)
Sini kata mari sana kata pergi. Ohhh
perlu kerja keras lagi dan lagi.
Sudah maw konvo tapi persiapan ?
Maw pergi Genting enjoy tapi uwangnya ?
Nak nak dslr tapi boleka dapat ? 
Tangan asyik nak menabung kat QBay tapi ?
Semuanya penuh katapian sangat aih !
Mak cakap hidup mesti bersederhana
baru semua sempurna. Betul betul betul.
Bila semakin hari semakin dewasa semua
pilihan yang di buat perlu teliti
dan tanggung akibatnya sendiri.
Bak kata satu lagu neyh berani buat terima
padah. Gedebokkkk ! Jatuh atas muka 
sendiri. ;P.
Tapi di setiap kesulitan pasti ada penyelesaian.
Kan kan kan ?

Friday, January 21, 2011

Sukar di tafsir !


Kenapa perasaan itu tiba tiba hadir.
Sebab aku sudah terbiasa ?
Dan bila dengan yang laen aku
terasa luar biasa ?
Pedulikan ! ! ! !
Buang jauh jauh dayah. Ingat
semua yang tercipta cuma akan 
menambah derita yang ada.
Saya carik bahagia ! Semoga
bisa temui kaseh yang seikhlas kaseh
yang di beri. =)

 

T_T



Al Fatihah buat teman yang
pernah berjuang bersama di Politeknik
Seberang Perai suatu masa dahulu.
Aku mungkin bukan sahabat yang terbaek
kerna setelah 2 hari dia
pergi menhadap ilahi baru saat ini
aku ketahui. Kesibukan teramat
sedangkan dia cuma meninggal di Hospital Seberang Jaya.
Ain ! Sedih giler sebab kau terbaek.
Cool , relax and selamber.
Tuhan lebih menyayangimu sayang.
Semoga kau di tempatkan di kalangan
orang yang beriman.
Kenangan yang tercipta antara kita
sewaktu dudok di hostel
Nurani 2 akan sentiasa mekar
di hati oke.


Wednesday, January 19, 2011

Kenyataan !



Aku dah malas nak post entry tentang si langsi neyh.
Tapi di sebabkan ang tak sudah sudah sms
mengganggu ketenteraman aku,
tak paham paham bahasa melayu !
Tak pernah nak hadap cermin sedar diri.
Mana nak taw koht terniat nak bukak dan baca
blog aku ini. Jadi ini khas buat ang.
Tolong terima saja KENYATAAN yang aku tak
akan lagi ada buat hang.
Susah bagaimana sekalipun, nazak tahap
nak mampos macam mana pun.
Aku TAK akan pernah amek
peduli lah. Tak dak walau sebesar kuman pown
perasaan mulia lagi buat ang.
No more sorry. Enough ! I'm
not that person who love u 3 years ago.
Cukup bagoslaa aku tak buat apa
yang mulut busok aku neyh dah cakap
kat ang kerna hati aku belum lagi
sebangkai ang. Pergi jauh dari aku. Pergi !
Aku sudah belajar terima apa yang terjadik
antara kita. "4get me right? ". Aku ingat ini.
Ketentuan yang telah di surat kan.
AKu benci benci benci ang ! Semak otak laa.
Kebahagiaan yang aku peroleh dengan
keputusan ini. Kehidupan yang lebih indah.
Jangan pernah hadir berlagak mulia kalau
hakikatnya palsu semata mata. Kita memang tak dak jodoh.
Mengertilah. . .



Tuesday, January 18, 2011

Menabung di ELLE.


Suka pulak hati bila dah kerja.
Boleh selalu gi mall
tuk membeli belah. Love it . =)
Tapi saket pulak laa telinga di leter.
Jimat jimat jimat !
Sebab belum cukup bulan dan sentap.
Al maklumlah daa nak sambung belajar ;P
Tak pee mak saya cuba kurangkan
membeli yaaa. Hik3.
Menabung di BANK oke.



Sunday, January 16, 2011

power !



Percayalah akan tiba harinya

di mana suatu impian
akan menjadi KENYATAAN!!!

Hari2 yg berlalu akan terus kekal sebagai Memori..
Dengan memori ini,
Kita akan belajar menghargai apa yang
kita miliki untuk terus dewasa..

Selagi jantung ini terus berdegup,
mimpi... persahabatan... keberanian... segala-galanya !
akan terus di abadikn dalam jiwa ini.
SELAMANYAAA!


Thursday, January 13, 2011

Pilihan saya . =)

Yaaa ! Aku pilih Derita.
Lebih baek, lebi bahagia
dan lebih teenang.


Complicated !


. Finally .
Bila mak suwoh sambung study dengan selamba seorang
anak menjawab lepas beli 'dslr' laa mak ! :P
Haahaaa. Tahap terok dah budak neh.
Itu nak ini nak. Opppss.
Kena laa leter panjang giler. Hmmmm..
QB ,Gurney, 1st aveneu mesti nanti
aku dah jarang jengok sana kan. Kuang kuangg kuangg.
Tapi bila piki piki sejenak dan dah rasa suasana kerja
dengan ada Diploma jaaaa. Yaaa, aku harus terus
berjuang sebelum otak aku makin berkarat.
kan ? Mulakan kehidupan yang baru, buktikan
aku boleh berjaya dan kini lebih berbahagia
walau sering di permainkan oleh seorang hamba
Allah neyh. Bersyukur bila cobaan demi cobaan yang menimpa
hingga aku menjadi sematang ini. =)
Jadik bila cuti nanty BSN i'm coming !
Kawan kawan yang laen mari sama sama apply yaa.
I wish to be a Software Engineer. AMIN.
Menabung untuk kehidupan yang cerah di masa depan.


"Manusia yang di pandang mulia adalah manusia yang berILMU,
Manusia yang di segani adalah manusia yang berILMU,
Manusia yang tinggi martabatnya adalah manusia yang berILMU
dan
Manusia yang berjaya di dunia dan akhirat adalah manusia yang berILMU."
(^_^)


Friday, January 7, 2011

WARNING !


TOLONGLAA JANGAN CARIK AKU LAGI
DUNIA AKHIRAT OKE !
SEINSAF SESEDAR MANA KAU WAHAI SI
LELAKI TIADA UNGKAPAN MAAF
LAGI. NOKTAH !

4get me !


Yeahh ! Title di atas adalah ayat yang
di dengari telinga ini sebentar tadi.
Ini yang aku kehendaki barangkali.
Bukan lagi kehendaki tapi hakikat
yang perlu di hadapi sekarang.
"Laki mana yang tahan kalau ada
pompuan cantex depan mata ! "
Really? Aku rasa langsi tuh jaa begitu.
Seminggu lalu aku memang asyik
berpiki jaaa. Adakah aku mampu teruskan
hidup dengan keadaan begini, Yaa aku mampu !
Ingatlah keluarga sentiasa jadik tulang belakang.
2011 akan menjadik lembaran baru dalam hidup ! =)
Lebih baek tiada cinta pada langsi itu kalau derita
yang aku dapat. Doakan saya menjadik lebih
matang walau sudah di pergunakan sebegini rupa.
Sungguh tidak lagi pertahankan cinta palsu semata
mata. Hati sudah benar benar tawar, saya mahu tukar nombor
dan petang neyh jugak akan p beli ! Rela aku korbankan
nombor yang di beli pada Dena Kamilah suatu masa dahulu. T_T.
Ayat makian cacian terakhir kaly itu akan jadik
penguat semangat untuk terus melupakan langsi tak sedar diri itu.





tak paham tak paham !




Huhh ! Sukar betul lalui kehidupan begini.
Entah bila akan temu erti sebenar kebahagiaan.
Bila bukan milik sendiri gedik nak care terlebih
sekarang bila dah sah sah awek tak dak plak nak
amek taw, nak col, nak bagi pemanis hati kaa ?
Nak sms pown boleh bilang kat inbox berapa
kaly jaaa. Nak post kat wall kaaa,
komen gambo kaa, status kaa apatah lagi laaa.
Adoooyaii ! Kadang kadang terpikiaq
juga lebih baek tak dak kebahagiaan itu asalkan
tiada stress ! tiada kedukaan !
Pahit kelat semua ada untuk lalui situasi ini
lagi dan lagi. Sungguh aku tak paham
langsung laa apa yang dia
perlu dan aku perlu atau kami cuma buang
waktu ? Mungkin kami cuma mahu
saling memiliki. Hurmmm..
Teruskan saja apa yang terjadi lebih baek.
Semoga kan ada hikmahnya ! Amin.





Sunday, January 2, 2011

Baby baby baby !



My Superbb !

Dah lama tak post entry
tentang anak ini.
Aalaahaiiii rendonyaaa.
Menghitung bulan laa
untuk tunggu cuti sekolah
kunjung tiba lagi baru boleh ketemu.
Lihatlaa aksi aksi si cilik ini pabila
berdepan dengan lensa.
Like aunt like son.





; photo by cek chem. Thankx darl ! =)





Love Until End.


Yes ! She is the BEST .
Love love love.