Tuesday, June 29, 2010

..Mencari Konklusi..




Melayan Jiwa sebentar.
Mungkin terkenang apa yang
tak patut. Tapi patutkah
aku kenang semua itu? Shiitt!
Buang jauh semua itu. Mulakan
suatu yang baru. Cokopla anggap
semua itu tragedi yg memberi impak dan
pengalaman besar dalam hidup.
Hargai apa yg aku punya dan kamu punya sekarang.
Kita tak mungkin bersatu lagi.
Semoga Tuhan kekalkan kekuatan yang
aku miliki sekarang.
Aku kini lebih bahagia tanpamu.
Terima kaseh pada insan2 yang
bisa buat aku bangkit semula.




" Belum tersimpul mati
Ikatan itu ku buka sendiri
Terus bertempiaran
Cinta huraian
Ku takkan mengerti

Teka silangkata
Membuat parah menambah persoalannya
Aku tak pasti yang kita hadapi
Yang kita semua cari

Coba tenang seketika
Coba pejam mata
Biar resah hilang saja

Dan coba diamnya bicara
Sediam bersama
Di temani jasad kita

Kan ku cari konklusi "




La La La Laaa…




Mahu carik kerja.
Esok bermulalah agenda baru
dan matlamat hari baru. :))




Ooh! Pening kepala
Memikirkan tak ada kerja
Tanam Anggur
Sijil diploma
Ah! Gantung di dinding saja

Gelisah, kugelisah
Mengenangkan masa depan
Ku harus kerja
Oh! Mesti kerja
Tiada apa yang percuma
Realiti tika tiada kerja
Oh! Papa kedanaaa!
(^_^)





Monday, June 28, 2010

..Nightmare..



Mood ;
Hot Temper.



Dushh3! Ketoyaan betul.
Perlukah aku marah? Oh. Mungkin bazir waktu.
Jadi kenapa perlu hot? Sebab punya perasaan.
Aku kini sudah insaf okeyh. Selaras dengan usia yang
makin meningkat. :))
So, pada 'nightmare' silalah cermin diri
sebelum menchamdek aku. Tak kenal aku dan kisah
aku tak payah bajet macam good. Aku diam tidak

bermakna mengalah cuma memang aku tidak ingin dia.
Sungguh memang aku tidak mahu lagi!
Kalo aku teringin pown dah lama laa weyh sial. Amek ang.
Lebih dashat dari sebelum ini aku mampu lakukan.
Tapi tidak lagi kali ini dan selamaanya mungkin.
Aku yang melepaskannya dan aku yang ungkapkan perkataan putus itu.
Merelakan apa yang telah terjadi,
meredhakan kepergiaannya dan tiada lagi yang ketiga
buat kami. Aku tidak berani cakap besar kerana sesungguhnya jodoh
di tangan Tuhan. Kini aku telah bahagia begini
di samping kesayangan2ku. Teman2 yang tidak lelah memberi
semangat dan nasihat. Tolong jangan mendatangkan marah
dan buat aku bikin hidupmu tidak aman.
hurggghhh! Kelegaan.




-Penyejuk Emosi- ;p





Terima kaseh blogger dan ais krim yang bikin hati ini
sejuk dan tenang. ;p





Sunday, June 27, 2010

..Itu dan Ini..




Mood ; Bored!


Di kalaa baby titoo memanjang.
Aku berblogger dan memfacebokingkan diri.

Bila deyh maw kerja? Kemalasan untuk tulis resume.
Bila maw apply U? Menunggu intake akan datang. Hahaa.
Kata pembakar " Hidup perlu di teruskan. Wujudkan semangat waja! " :)
Poketku dah hampir kosong.

Duetku dah makin menipis.

Hatiku inginkan pelbagai benda. Oh no!
Tercapaikah apa yang ingin aku miliki? :(
Ini dia kegemaranku :




; Mak says ; Itu nak ini nak :P





Saturday, June 26, 2010

..Sepetang di Padang Francis Light..





Mood ; Lepak KING.
Menghabiskan sisa2 petangku
di Padang Francis Light, GeorgeTown.







; ini koleksinya, snapping by amierarashid. ;))
~thxx darl!





..Bahagiaku menjadi IBU..





Mood ; Bahagia.




Di sini ingin aku kongsikan kebahagiaan
yang telah kami seisi keluarga peroleh. Lahirnya si anak
yang di beri nama Muhammad Izz Airil Bin Muhammad Aidil
tanggal 13 Jun yang lalu. Syok!! Akakku dah lahirkan anak.
Kini aku dah bahagia punya anak dan jadi
IBU.
Lekaa aku melayan telatah si kecil ini.
Sehari suntuk tak kuaq rumah pown
tak apee.
Bila dia tito bawu aku terpiki untuk on9. ;p




;Bahagiaku punya kamu.






Thursday, June 24, 2010

..Terakhir kali..






Jalan2 bersama si Pak cik.
Dapat makan cLaypot lg. :)




Sesi mengemas Barang2kuh.
Mekaseh aNn & sUe yg membantu. :)


Pose terakhir di B1-1-11. By Sue.



Memory yang tercipta antara kita akan menjadik
kenangan terindah dalam hidup.






Monday, June 21, 2010

..Saat Terakhir..






Malam terakhir di rumah ini. B1-1-11
Penuh kesukadukaan dan memori. :) :(
Feeling like? $#@$&%. Sebab serabut.
Argggghhhh! Saket sgt laaa nape haa?
Harapan ; Semoga aku lebeyh kuat menempuhi hari mendatang.
Permulaan sasaran baru dalam hidup.
Semoga mampu menjadi Sofware Engineer / Developer.
huhuu~ Tapi tercapaikan impian itu.
Aku kena kerja dulu koht bawu sambung degree.
Sebab kaki joli macam aku neyh kena cepat kerja.
Xdela perabeh det mak bapak. Kan3.


Muke Budak Bawu habis belaja. :)








Saturday, June 19, 2010

..Kepuasan Malam..






Ketenangan yang KAMI cari? Yes!
Karaoke sudah. Giler2 punya melompat dan enjoy.
Siap tambah lagu daripada kata tak maw nyanyi td.
Hahahaa,
malu aku di buatnyaa.. Tapi ini mungkin
terakhir kali kan so kepuasan itu penting. hehe~
Kalo hg ade iera, sure lg gempaQ!
Lepas pulang sempat lagi lepak KING kat bawah umah.
Mengabadikan masa yang ada bersama sebaik mungkin..
Ini koleksinyaaa.. :))













..Kenangan Tercipta..










Kawan!
Terima Kaseh bersama saya taw.

Gelak, tawa, suka, duka
sewaktu kita bersama
masa lalui tiga minggu neyh aku abadikan sebagai kenangan terindah. Termasuk time CISCO dulu.
Tidak lupa jugak pada classmate dari PTSS.
Semangat yang ada
dalam diri kowang sgt luar biasa koht. :)
Akhirnya aku Pass paper 702-IT Technician yang susah itu.
Selasa neyh aku cuma kena repeat paper 701-Essential.
Sue, Nor dan aNn ayuh kita berjuang!
Doakan aku yaa sumer.
Iera aku rindu hg! Walau kiter
xlama tapi aku taw seorang
teman yang sejati.
Tidak lupa juga pada kengkawan especially DIP,
kowang terBAIK dalam hidup.
Cuma aku jaa tidak boleyh jadik
yang terbaek wat sesetengah teman
tapi aku telah
cuba beri yang terbaek.Aku tak punya hati yang mulia

kerna pada aku sekali
teman tuh dah wat aku saket susah tuk
aku baek lg. Maafkan diri ini kerna tak bisa jadik

yang terbaek koht sbb kita berbeda pemikiran sebenarnya.

Cdeyh aaaaaa, kejap jaa masa berlalu! :(








Friday, June 18, 2010

..CompTIA A+..











Cdeyh? Sape tak cdeyh kalo mengalami kegagalan.
Adakah aku bisa bangkit semula. Takot giler nanak jawab paper 702 nanti.
Semoga semuanya berjalan lancar. Satu harapan untuk sebuah kebahagiaan. :)
Mak Ayah doakan anakmu yang malas ini.
Pok Cik yang dah bebelkan saya semalam, DOakan
saya untuk esok yaaa.. lalalalaa~
Saya tak banyak maen lagi ek! ;p







Wednesday, June 16, 2010

..Syukur..








Currently Enjoy ; Menonton movie Prince Of Persia!
Dapat mam campoq2. Mungkin last koht dengan tutttt.. :)
Buang jauh2 perit duka yang ada.




Alhamdulillah..
Resultku sudah keluar.

Impian yang ku inginkan menjadi kenyataan.

Emak dan Ayah, terima kaseh atas pengorbanan kalian.
Meskipun mereka bukan yang pertama
dapat berita
gembira ini tapi sesunguhnya ini hadiah buat mereka.

Walaupun melalui kemuncak perjuangan dengan hati ini hambar..

Sesungguhnya semua yang terjadi punya hikmah tersendiri.

"Kekuatan ku ini hanya Tuhan yang mengerti".










Monday, June 14, 2010

..Indah Kerna Ada Kamu..







Izaaa!
Gila eNjoy n shOpping lagi ary neyh.
Aiyooo. Aku berjaya menahan diri ini,

Aaaaaaaaa, beg Nike tadi cantek bangat.
Sasauu aku dbuatnya? Mungkin koht. :)

Aku harap ini bukan last day, hubungan kita makin akrab macam
zaman dok ostel dulu kan.
Datang taw lepak KING kat waa taw.
Daftar daa g 2weeks kn?
Berhujan bersama tadi sambel
jadik
CSI sebentar di Seberang Jaya. Perggggghhhh!






..Buatmu Teman..

mood ; Bored!


Now, dalam class CompTIA A+ tapi sempat lagi berblogger. hahaah~
Actually cdeyh giler bila hari ini izaa dh nak lek umahnya di Perak.
Prepare untuk sambung belajar kat Poli Tanjung Malim nuh..
Jauh giler terpisah.
Nanti twon Penang jangan lupe roger n jengok aku. Kita nnk shopping raya same2 kan? :)
Weyh, ang BFF aku taw!
Kiter kna kuat ohk. Jangan terlampau percaya kawan sgt sebab kadang2 mereka tikam kita dari belakang tanpa sedar.
Pengalaman mengajar erti?kn3.
Aku sayang hang sgt weyh. Bahagia aku punya Teman sepertimu.
Even aku tak baek mana tapi aku harap hg tahu itu.
Neyh khas buatmu Teman ;


Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci
Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui
Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita
Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...
KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita
.
.
psstt ; "Susah Senang Suka Duka
Gelak Tawa" bersama akan aku abadikan.
Selalu Text aku taw tak kira bila pown.
Aku ada untuk hg sebagaimana hg ada untuk aku.
Luv u Izaaty!

..Lepak KING..





Today kita owg jalan sakan kat Pasific.
Dapat jumpa soulmate kah? (^_^)
Jadik CSI laa katakan. Kan Iza kan? ;p
Then jumpa si dua budak tuh, ajak tengok wayang
mcm2 excuse ak swoh iza bg. hehe~
Apalagi, tempat besa laaa, Snooker smpe muak.
Ajak men bowling depa dok bahan lak. Ciss! Lalalala~
Gila enjoy n chill.
















..Emak..





mood ;
Teruja!


Rasminya aku menjadi seorang ibu saudara! Seronok bila adeq aku call
gtaw dapat anak buah lelaki petang tadi. Tapi agak sedih apabila
mereka semua berangkat pergi ke KL menjenguknya.
Aku cma mampu tgok dari 3G jaa! Tak sabar laaa nnk dukong2. ;)









Sunday, June 13, 2010

..Happy..





Mungkin sinar kebahagian kian menjelma. Keadaaan semakin Tenang.

Tapi bila bahagia datang aku sentiasa perlu bersedia untuk hadapi kesakitan juga.
Hidup tak semunya indah kan. Kadang di atas kadang di bawah.
Now, aku bahagia bersama si budak itu koht? dan sahabat.
Izaa sygs, maceh untuk segalanyaaa. Kau mengerti aku! :)
Jangan pernah lupa yaa kenangan tercipta antara kita.






Saturday, June 12, 2010

..Lagi Kahwin..









Sista. :)



Siblings. :)






..BENCI..





mood
; Mungkinkah aku terjatuh dalam harapan.






Friday, June 11, 2010

..Weekends..

Holiday Time!
Will enjoying my weekends with bestie.
Going busy, busy and busy... :)







..Pergi..




Kosong hidupku tanpa mu
Cermin ku membayangkan bayanganmu
Pameran kaseh ku layu
Tiada dirimu tiada untukku
Tinggalkanku dalam anganku

Sakitku mencintaimu
Deritaku merinduimu
Lemah hati menginginkanmu
Kau hilang terus kau menyepi

Tewasku bila ku ketahui
Berita kau sudah berpunya
Hancur hatiku
Berkeping-keping jadinya
Hilangku bukan kerana cinta

Hilangku bukan untuk menyeksa
Bagiku semua tiada berharga
Biarku telan semua derita
Pergilah kau pergi dariku

Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai
Mati hariku di kotak sepi

Di situ kau mula mahu mengenalinya
Langkahku songsang mula ku sedari
Semula ku hias kau jauh dah pergi
Putus komunikasi kau elakkan diri

Ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi
Ku ingatkan kau memori kau tutupkan telinga
Nyata tiada kita nyata tiada jalan penyambungnya
Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta

Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia
Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku
Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata
Dengan kelebihan dan kekurangan yang ada

Bahagiakanlah mereka ku doakannya
PadaMu ku pohon sucikan hatiku
Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMuAmin
Pergilah pergilah ayu
Jangan kau
Hiraukan tentang diriku
Pergi kau pergi kau ayu
" Ku anggapkan ini satu tragedi
Kau hapuskan semua yang kita bina

Kau hancurkan harapan ku
Untuk hidup bahagia bersamamu
Berkali kau bersumpah untuk berubah

Tapi janji kosongmu
Tak sudah sudah "
Entah sampai bila
Kau lepaskan saja aku
Pergilah kau pergi dariku

Biarkan ku jalani hidup tanpamu
Tiada cinta dan kasehmu
Meski hati merelai.






;Cintaku tiada lagi buat insan sepertimu.
Berhentilah dari menyakiti perempuan. Hargai apa yang kau punya sekarang.





Thursday, June 10, 2010

..Rindu..





Sedang aku update blog ini,
aku bukak penDrive. Nampak folder CISCO.
Rindulaa saat belajar CISCO. Sume macam satu family..
Satu kepala tambahan Encik Ejat, J Sam ngan Kamarul yang
sporting n syok habes! BAHAGIA bersama kowg DIP intake JUL07. :)



Weyh! Aku selitkan juga karya terakhirku setelah hampir 3 tahun bersama dan
sebelum melalui "Kebahagiaan Dalam Perpisahan.." :)



video


psstt ; Melaksanakan tayangan kerna mahu buang sudah dan
menghargai kepenatan aku membangunkan video ini..
Buang jauh kenangan yang tak indah ini. Semangat! ~heehee






..Coretan..






Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi.
Cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam,
tak pernah membalas dendam.
Manakala kebencian membawa kepada kemusnahan ;
Di mana ada cinta di situ ada kehidupan.
Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang,
dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat.

Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita?
Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya.

Itulah namanya Cinta.
Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain,
dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata : "Aku turut bahagia untukmu"
.
Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita.
Perasaan cinta itu di mulai dari mata,
sedangkan rasa suka di mulai dari telinga.
Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga.

Tapi apabila kamu cuba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.
Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah berada di samping seseorang yang tidak langsung mencintaimu.
Kamu tahu bahwa kamu sangat merindukan seseorang,
ketika kamu memikirkannya hatimu hancur berkeping.

Dan hanya dengan mendengar kata “Hai” darinya, dapat menyatukan kembali kepingan hati tersebut.
Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang,
ialah "Jangan menuntut agar kita dicintai,

tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan."






-Cinta adalah anugerah yang indah..







Tuesday, June 8, 2010

..I Got It's..



Thanks Mak & Ayah


Finally dapat jugak aku shopping bags setelah sekian lama (ayt alaa2 cdeyh skit).
Mungkin sebab aku terlampaw jaga org laen sampai
sanggop xshopping tuk diri sendiri. Now tidak lagi! Bahagia ku begini..
Kali ini aku buy yang kecik2 tomei jaa n colour yang agak striking.
CObaan kali pertama atau
mungkin dah semakin dewasa koht. :)


Monday, June 7, 2010

..Riang Ria Family..



Lagi dapat Orang baru. Kenduri kahwin kakakku bukan kakakmu ;


Nikah - 30.05.2010
Rumah Perempuan - 05.06.2010
Rumah Lelaki - 12.06.2010



Neyh sume koleksi gambar pada hari tuh
yang aku tangkap guna handphone sendiri.


Raja Sehari



Ayah Tersayang



Emak Tercinta


Abang Oh Abang



Adekku bukan Adekmu



Sepupukuh


Permaisuri Sehari





p/s; Rumah si Raja belum kenduri lg.


..Enjoy..




Terima kaseh buat teman.
Izaa ku panggil. Hehehe
Menemani aku dan mendengar luahan hati ini.
Dialah pemberi semangat untuk aku buka pintu
hati in pada laki2 laen.
Giler best semalam aku
join budak2 neyh (kengkawan izaa) maen snooker
ngan tengok movie "Lagenda Budak Setan".

Aku jadik bahan mereka kerana touching lak time layan citer tuh.
Hampir ke pagi juga kami lepak bersama. :)



Bersama izaaa :)


Si dua budak yang x habis2 layan snooker. ;)






pssttt
; Maceh si Rizal pak drebar. (^_^)