Sunday, March 7, 2010

.. Pengembaraan KAMI..




Tunggu punya tunggu hari yang dinantikan telah tiba. Aku bawak budak2
rumah jalan2 pulau. Tercapai jugak hasrat depa walau Bukit Bendera tengah di baik pulih.
Firstly,kami bertolak p amek 'our tourist guide' ataupun 'my beloved person' :) kat tol Kepala Batas
(deq aN hantar sampai situh ja).Then bermulalah pengembaraan kami dengan destinasi pertama adalah Taman Rimba Teluk Bahang.
Untuk sampai ke situ kami guna fery. Menggila bergambaq di atas fery. hik3. Mak aii sampai jaa Teluk Bahang malu pulak asa
sebab org ramai oh. Si jejaka dah segan nnk mandi sebab he is the only one guy with we. (aku memahaminya)
Mandi sampe pueh laaa. Dowg melompat sakan oihh. Aku yg cool n lex2 jaa sbb daa keadaan yg kureng menyenangkan wat diri ini.
Dalam pukoi 4 lebih kita owg pown berhenti dan bersiap2 hampir 45 mint jugak. Bebel si jejaka oihh. ;)
Destinasi kedua pergi lak makan Laksa Jangguih yg sememangnya power giler lah.(Kegilaan kakakkuh)
Untuk sampai si tu encik din guna jalan bukit Teluk Bahang. Dapat tengok keindahan di belakang
Pulau Pinang. (ann siap turon tengok lg). Setelah makan sampai pueh terus menuju ke Air Itam
untuk destinasi seterusnya iaitu Bukit Bendera. Sepanjang perjalanan sempat lagi singgah
Bukit Baru Balik Pulau sesi bergambaq dan tengok matahari jatuh. (Terindah ohh). Kesesakan
lalu lintas terjadi dekat kg halaman si jejak pulak. Masing2 kalot tengok jam sebab
keta api terakhir naek pukol 7. Tapi sampai ja citu (hampa dan hancur hatiku) di tutup untuk
baik pulih pulak. Kami meneruskan perjalanan untuk pergi Botanical Garden/Taman Botani ataupun
orang Penang panggil tempat tuh Waterfall (kecik2 selalu ayh bwk mai). Perjalanan pi situ kami sempat lalu Taman Belia.
Ramai orang beriadah. Dekat Botanical Garden tuh kami jalan2 dan habiskan masa bergambaq sbb tempat tuh indah laa.
Hari pun da gelap dan masa mencemburui kami kot. Hik3. Meneruskan pengembaraan dengan berehat di Gurney Drive.
Pikiaq maw pi mana pulak dan last keputusan kata Padang Broom utk menikmati makanan terbaek yg ada dekat Penang neh (oh campoq2 kuh).
Lama giler kat tempat situ sebab ramai org (hampir mengamuk aku tunggu aiq). Selesai sudah then tak taw maw p mana dah.
Teringat aku maw lalu Penang Times Square yg baru bukak tuh. Wahh, naseb baek sbb ada funfair dekat situ. Apalagi masing2
excited laa maw pi maen n enjoy. Dowg naek buaian pusing2 (seram aku). Then kami naek kereta bertoh. Syok sbb aku cuma
jadik owg kiri b sahaja. Tapi ada sikit keganasan terjadi kepadaku. (B terok3!) Tapi eqa lagi cian. Kuuaaangg3.
Selesai maen mulalah photoshot. Tempat cantek ciap nmpak KOMTAR lg. Masa pown dah suntuk kami mahu pulang ttp sempat ronda2
tempat datingkuh iaitu Sungai Pinang. Ramai pulak owg kan. Kami menaiki Jambatan Pulau Pinang. Melihat panorama malam
dan Pulau Pinang negeri kuh ini. Kami terus menuju ke Kepala Batas hantar si jejaka pulang sampai pintu pagar rumah (bgos betol). Masing2 dah tido cuma
aku ja menemani sang jantung hati ini. Akibatnya, dia perlu follow kami pulak guna moto untuk tunjuk jalan keluaq
sbb aku mmg kureng boleh di harap (hahahaa). Paling tak boleh belah keluar ja tol Kepala Batas kami terus menuju ke
Alor Setaq bukan sebaliknya. Kalot aku tepon b tanya jalan dan akhirnya dalam pukol 11.30 kami selamat
sampai ke Permatang Pauh. Penat badan ini menyebabkan aku tidur nyenyak lah. Tp sempat On9 dulu. (Wajib!)



p/s : Terima kaseh sang pengarang jantung kerna membuatkan hari2 kuh indah. :)


0 sok seh sok seh: