Saturday, January 25, 2014

Selfie . .


Dulu dulu suka tangkap gambar sendiri.
Giler lensa laa katakan. Now agak semakin kurang jugak laaa
dok selfie tapi tambah dengan anak sekali pulak.
Ni haaa mak yang giler lensa anak kena join ;)



 







Tu diaaa banyak tak ? Pose pon pandai dah.
Ni suku jaa berlambak lambak lagi
memory nite tu pon full gara gara banyak
noo gambornyeeee ;P 
. my soul my mirth my sorrow my happiness my everything . 

Back !


Setelah sekian lama menyepi dari dunia blogger akhirnya i'm back !
Makk aiii rindunyaaa nak menaip nak conteng conteng nak buat luahan rasa.
Boleh macam tu ?
Alhamdulillah kehidupan yang semakin sempurna
punya cahaya mata buat masa itu emas.
Di sebabkan itu fokus kurang pada blog lagi.
Cepat jaa masa berlalu kan kan ? Now 2014 already.
Dah be a mother, wife and daughther.
Lambat lagi kot nak jadi grandmother, heheheheheee ~

My Baby Boy

Wednesday, August 21, 2013

Face face face.


Ni dia mimik muka mamu habib ni bila nampak muka dia dalam camera !
Macam macam teletah si manja debab sayang ni.







. Salam Lebaran .


Selamat Hari Raya Aidilfitri buat teman teman :)




Ikhlas daripada kami sekeluarga : Aya Anip Ozil dan my superhero ! ;D
 
psssttt ; Settle mengupdate setelah sekian
ku menyepi. ceewaahhh kikikikiii. 



Feel feeling feel !


Huwaaaaaaaaaaaaaa !
Mai nak share rasa hati ni sikit.
Tak dapat tengok wayang sudah.
Sudah tak dapat tengok wayang.
Waiting my baby besaq sikit baru nak
mula balik hobi hobi ni.
Nak tinggai dekat mak or tempat asuhan
tak gamak laa pulak !
Memang xpernah berenggang kecuali
time kerja saja.
Jadi kepada bakal bakal ibu yang sama hobi 
seperti saya silalah manfaatkan masa anda
sebelum ianya di gunakan khas untuk anak sahaja :)
Sabaq jaa laa Despicable Me fav xdapat tengok !
Waiting hubby beli dvd laa nampaknya.

14.03.13 - 14.05.13




Finally ! Di usia 5 bln 2 ary.
Detik terindah seorang ibu melihat apa
yan berjaya dicapai oleh anaknya.
Menerap jugak my beloved son. Awesome :)
Alhamdulillah tumbesarannya ikot perkembangan umur.
Syukur ya Allah kau kurniakanku
zuriat yang sihat, cerdik dan mudah mudahan 
dia menjadi anak yang soleh dan taat perintahMu.

My Happy Family


Semoga Allah SWT limpahkan rahmat dan kebahagiaan.
Semoga ikatan yang dibina berkekalan dengan penoh cinta kasih sayang.
Cahaya mata yang lahir dari cinta kami ini
memberi lebih kenikmatan berkeluarga. AMIN :)
I love hubby and my baby boy !
My everything.









Jantung Hatiku


  






Di sebalik nama cinta hatiku . . .


Mohamad Habib Aqil Ozil Bin Mohamad Hanif 
Berat Lahir : 3kg
Panjang : 50cm
Lilitan Kepala : 34cm

Namanya diberi berdasarkan maksud kekasih yang bijaksana.
I hope dia akan menjadi anak yang berakal bijaksana.
Habib memang nama impian sebab cam best kan bila sebut
"Habib" Kena pulak huruf H same with we all.
Ozil pulak sebab kita orang fanatik bola tup tup keluar 
baby boy apalagi sempena nama Mesut Ozil laa !
Love Live Laugh ;)


Thursday, June 6, 2013

Ibu ibu ibu

Bermula hari hari baru.
Bergelar seorang ibu bukanlah semudah sebutan.
Memegang status ibu haruslah kental dan cekal.
Cewaahhh ! Macam good good laa pulak kan. :)
Mari sini nak share di kesempatan dekat office ni
bolehlaa berblogger kalo nak harap kat rumah memey tak aaa.
Anak adalah keutamaanku !
Tanggal 14 March 2013 jam 02.51 pagi bermulah
episod baru dalam kehidupan.
Pengalaman manis laa dapat melahirkan seorang
cahaya mata lelaki yang di beri nama

Mohamad Habib Aqil Ozil Bin Mohamad Hanif.
Sakitnya terasa jam 12 tgh mlm then dah tak tahan
bergegas ke hospital tiba kira kira jam 1.30 pg.
Wat check up bukaan dah 5cm then terus kena masuk
labour room. Suami tercinta turut bersama menemani
saat saat melahirkan cinta hati kami. ;)
Urusanku di permudahkan Allah kerana
cuma sekejap melalui proses ini. Alhamdulillah.